Mi vár rám ha diagnózisom van?

Nem csak az jelent kihívást a lelki egészségügyi diagnózissal élőknek, hogy állapotukat megismerjék és megértsék, hanem az is, hogy hogyan küzdjék le a társadalmi és közösségi előítéleteket. Ezenfelül gyakran nehézséget jelent az egészségügyi ellátásban való részvétel és a szolgáltatások igénybevétele is.

Új kezdeményezésünk ezen ismeretek elsajátítását és megértését segíti elő. Ha Tündénél foglalsz időpontot, megismerkedhetsz a közösségi pszichiátriai ellátás működésével, megtudhatod, hol és hogyan érhető el ez a fajta támogatás. Ha Andreánál foglalsz időpontot, betekintést nyerhetsz a kórházi és klinikai szakellátás világába, és felkészülhetsz arra, mire számíthatsz ott. Ez az információ nem csak a páciensek számára hasznos, de a hozzátartozók számára is értékes lehet.

TÜNDE

Ő kicsoda?

Tünde, a közösségi pszichiátriai ellátás területén kiemelkedő szakértő, aki PhD fokozatot szerzett ebben a témakörben. Nemrégiben jelent meg könyve, amely a közösségben való gyógyulás lehetőségeit tárgyalja. Tünde az ELTE tanára és a felepules.org csapatunk egyik megbízható mentora.

Miben segíthet?

A lelki egészség megtartása és a diagnosztizált állapotokból való felépülés gyakran jelent kihívást, hiszen kevés ismerettel rendelkezünk a rendelkezésre álló lehetőségekről. Egy beszélgetés Tündével új távlatokat nyithat, és segíthet megtalálni a legmegfelelőbb szolgáltatásokat és módszereket az egyéni igényekhez illeszkedően.

SZOLGÁLTATÁSUNK TÉRÍTÉSMENTES, DE ADOMÁNYOZNÉK MUNKÁJÁÉRT!

ANDREA

Ő kicsoda?

Andrea a mentális egészségügyi ellátórendszerek mélyreható ismerője, jelenleg az OPAI munkatársa. Széles körű tapasztalattal rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy mi történik a páciensekkel klinikai vagy kórházi környezetben. PhD fokozatot szerzett ezen a területen, szakterülete különösen azoknak a betegeknek az ápolása, akik valamilyen diagnózissal élnek.

Miben segíthet?

A kórházba kerülés gyakran megterhelő mind a páciens, mind a család számára. Andrea segítséget nyújthat abban, hogy érthetővé tegye, mire számíthatnak a klinikai diagnózis és a kórházi kezelés során. Tanácsaival támogatást nyújt a családoknak a kórházi ellátás folyamatában és abban, hogy hogyan navigáljanak az ellátórendszerben.

SZOLGÁLTATÁSUNK TÉRÍTÉSMENTES, DE ADOMÁNYOZNÉK
MUNKÁJÁÉ
RT!